Google+

Dimitri Medvedev: ”Pierderile provocate de restricţiile impuse sunt semnificative, nu ascundem asta.”

Scrie un comentariu

17 mai 2015 prin oanamusat

Rusia – recesiune, dar nu prea

MUŞAT OANA-MIHAELA

Milioane de euro cheltuite pentru că Olimpiada de la Soci (46 de miliarde de dolari) să iasă conform planului lui Vladimir Putin. Milioane de ruşi care, deşi mor de foame şi trăiesc de pe o zi pe alta, îşi menţin liderul de la Moscova pe acelaşi piedestal pe care a stat şi până acum. Un an în care Putin a reuşit să primească patru valuri de sancţiuni care i-au adus recesiunea economică, conform noilor cifre.

 

Tactici de război

Nu este un lucru de nerecunoscut faptul că ordinea firească mondială s-a cutremurat după încheierea Olimpiadei de Iarnă de la Soci, găzduită de Rusia lui Putin. Un plan îndrăzneţ de a strânge toţi liderii mondiali sub acelaşi acoperiş, plan care, însă, i-a costat enorm pe ruşii de rând. Din fericire pentru Vladimir Putin, planul a avut un real succes, toţi liderii mondiali importanţi fiind prezenţi la eveniment.

Discuţiile pe care aceştia le-au avut în particular, probabil, că i-au atins o coardă sensibilă liderului moscovit, care a reuşit să dea peste cap o lume întreagă în numai puţin de un an. Anexarea Crimeei, războiul iscat în Ucraina lui Poroshenko şi ameninţarea nucleară ce i-a impulsionat pe americani să grăbească terminarea scutului anti-rachetă de la Deveselu sunt doar câteva din “bătăliile” pe care Vladimir Putin crede că le-a câştigat.

O anexare de miliarde

Totul a început in luna martie a anului 2014, când ruşii, supranumiţi şi “omuleţii verzi”, au invadat peninsula Crimeea, declarându-le astfel război ucrainienilor.  După cum Revista 22 relatează, Rusia a argumentat atacul ca fiind unul de reîntregire a teritoriului rusesc. La scurt timp după semnarea tratatului de anexare, Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a condamnat gestul făcut de Putin, anexarea fiind văzută ca o încălcare a legii internaţionale. Ucraina a făcut apel către liderii mondiali de a nu recunoaşte Republica Crimeea ca parte a Republicii Ruse.

În 15 aprilie Consiliul Suprem al Ucrainei a declarat ocuparea Republicii Autonome Crimeea de către trupe ruseşti şi a impus restricţii de călătorie a ucrainienilor spre peninsulă, urmând ca, în decembrie 2014, toate mijloacele de transport cu destinaţia Crimeea să fie scoase din uz.

Moftul lui Vladimir Putin a fost aplaudat de către ruşii de rând, care, la acel moment, nu au ştiut că îi va costa o avere anexarea noului teritoriu. Experţii în economie relatau acum un an despre costurile enorme pe care Rusia o să le suporte, aproximativ trei miliarde de dolari anual, după cum relatează The Moscow Times.

2015 vine cu o nouă sumă care depăşeşte orice imaginaţie. În timpul tulburărilor din Ucraina, Rusia a fost sancţionată drastic de către guvernele mai multor ţări. Sancţiunile au avut loc în mai multe etape, dar cea mai importantă dintre acestea a ţintit domeniul energiei, al apărării şi pe cel financiar, fiind vizate mari companii ruseşti.

Preţul celor patru valuri de sancţiuni aplicate Rusiei, cât şi cel plătit pentru a repune Crimeea pe linia de plutire depăşeşte suma de 25 de miliarde de euro.

”Pierderile provocate de restricţiile impuse sunt semnificative, nu ascundem asta. Nu există practic niciun sector economic care să nu fie afectat de unele dintre măsurile politice, de la sectorul financiar şi limitarea accesului la credite externe şi până la importurile de tehnologie”, a declarat premierul Medvedev, precizează Pro TV.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Oana Photography

Cum trece timpul…

mai 2015
L M M J V S D
« dec.   apr. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Stats

  • 3.064 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 613 urmăritori

Bloguri, Bloggeri si Cititori

all blogs

%d blogeri au apreciat asta: