Google+

“Satra” duce viata buna

2

Viata de alta data a rromilor din oras s-a schimbat radical. Corturile si traiul pe care il duceau pana nu de mult la periferia orasului Constanta au fost schimbate  pe o viata mai “stilata”.

Daca pana nu de mult  in cladire erau tratate probleme cu iz diplomatic, fiind Consulatul Italiei la Constanta, cu aproximativ o luna inainte, aceasta a devenit  noua casa a unei  familii de rromi.

Problema nu este de abia scoasa din “tipla”, deoarece este foarte cunoscuta situatia precara in care se afla Centrul Istoric al orasului unde s-a mutat un numar foarte mare de rromi.

Familia, alcatuita din 4 persoane , o femeie insarcinata, copilul acesteia, sotul si mama acestuia, nu s-a dat inlaturi din a-si face simtita prezenta in casa, certurile fiind la ordinea zilei. Ba mai mult, acestia s-au racordat ilegal la panoul electric al blocului alaturat.

Barbatul, fost detinut, are un comportament agresiv fata de cei din familie, iar femeia, insarcinata in aproximativ 5-6 luni nu se abtine din a fuma 3 pachete de tigari pe zi.

Locatarii blocului nu inteleg cum a reusit familia de rromi sa intre in cladire, acestia stiind faptul ca este pazita in permanenta. Raspunsul a fost aflat imediat. Usa de termpoan a imobilului a fost sparta, fiind inlaturat unul din panourile PVC.

Autoritatile prezente la fata locului prin prisma plangerilor inaintate de Asociatia de Proprietari, s-au vazut in fata faptului implinit, miscand nepasatori din umeri , nesolutionand nici pana in momentul de fata situatia.

Contactat, Consulul Italiei la Constanta, a precizat faptul ca solutionarea plangerii nu intra in atributiile sale.

2 gânduri despre „“Satra” duce viata buna

  1. alexandru spune:

    Acum 2 zile au fost 2 politisti si tot n-au facut nimic,s-au uitat la cladire si au plecat linistiti,slabe sanse sa scapam de noii nostrii „vecini”.La primarie ati fost sa depuneti plangere?

    • Problema s-a rezolvat, dar nu avem certitudinea faptului ca nu o sa revina rromii in edificu…am facut cunoscuta povestea…aceasta a aparut in ziarul Replica de Constanta sub forma de ancheta …Autoritatile romanesti nu pot face nimic chiar daca pamantul este romanesc, edificiul este italienesc….iar politistii romani nu au cum sa faca nimic fara plangerile directe ale consulatului italian din Bucuresti…

Lasă un comentariu

Oana Photography

Cum trece timpul…

mai 2024
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Stats

  • 3.388 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 613 abonați.

Bloguri, Bloggeri si Cititori

all blogs