Google+

Vreau sa ma duc sa votez pentru ca am cu cine

Scrie un comentariu

Pentru ca oamenii aflati la conducerea statului s-au cam plictisit, ca na, mananca, dorm si mai ridica si ei cate o mana cand se voteaza o lege, o mana care de cele mai multe ori ajunge pe sus doar asa de fun, in Romania s-a propus proiectul de lege cu privire la votul obligatoriu.

Acum as putea spune ca in Constitutia Romaniei, votul este prezentat ca fiind un drept, nu ca fiind o obligatie, dar se mai tine cont de ceea ce scrie in Constitutie? Asa prin Constitutie si cenzura de orice fel este interzisa, dar ea totusi exista. ( Libertatea de exprimare : art.30 punctul 2)

Din punctul meu de vedere, nimeni nu ma poate ameninta cu o amenda de 250 de euro, daca nu ma duc la urne sa pun stampila pe buletinul de vot.

Eu fac parte din grupul romanilor care s-ar duce la vot daca ar avea pe cine sa aleaga. Intradevar exista si partea de romani care pur si simplu nu vor sa voteze sau nu au timp sa o faca, dar si partea de romani carora le e prea lene sa se prezinte la urne.

Eu una nu o sa votez promisiuni. In momentul in care o sa vad ca se misca ceva in tarisoara asta, dar nu ca pana acum in directia gresita, atunci ma voi duce.

Deja ne-am obisnuit toti, cred, cu discursurile pline de promisiuni. Sunt frumoase pe moment, ne incanta, dar cand acel cineva ajunge la carma tarii uita de tot si de toate.

Am fii putin ipocriti sa-l blamam pentru asta. Oricine ajunge in varful piramidei, ajunge sa fie invaluit si ametit de gustul puterii supreme. Degeaba spune “ Eu nu o sa fiu asa daca ajung presedinte”. Ba da prietene, o sa ajungi asa pentru ca puterea te imbata mai ceva decat o lada de bere bauta in 2 ore.

Cam asa suna proiectul de lege adoptat in mod tacit de Senat :

“Alegătorul care se decide să nu voteze la un scrutin riscă o amendă de 1.000 de lei (circa 250 de euro). Dacă persistă în refuzul de a participa la procesul electoral va primi, pe lângă amendă, şi interdicţia de a beneficia de accesul la indemnizaţii, ajutoare sau facilităţi fiscale de la bugetul de stat. La a treia abatere, va fi şters din listele electorale.

Pentru cei care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului, proiectul celor doi dă posibilitatea votului pe liste electorale speciale, iar cei care nu au chef să-şi dea votul niciunuia dintre candidaţi vor putea să exercite un vot negativ, adică “împotriva” tuturor candidaţilor. “

Si acum sa o luam pe puctulete, propozitii :

“Alegătorul care se decide să nu voteze la un scrutin riscă o amendă de 1.000 de lei (circa 250 de euro).” – risca? Eu cred ca nu risca nimeni nimic. Un om daca alege sa nu-si exercite unul din drepturi, nu poate sa fie amendat. Este dreptul meu pe care eu aleg daca il voi exercita sau nu, nu Statul. Daca alege Statul atunci nu mai este drept, devenind astfel o obligatie. Daca era prezentat asa in Constitutie mai ziceam. Ce mai urmeaza? Constitutie refacuta?

“Dacă persistă în refuzul de a participa la procesul electoral va primi, pe lângă amendă, şi interdicţia de a beneficia de accesul la indemnizaţii, ajutoare sau facilităţi fiscale de la bugetul de stat.” – deci pe langa faptul ca scot 250 de euro pentru ca nu doresc sa-mi exercit propriul drept imi sunt taiate si indemnizatiile, ajutoarele si facilitatile fiscale de la bugetul de stat. Acum intrebarea mea este chiar credeti ca sunt atat de mari aceste ajutoarea din partea statului incat sa-mi pese in mod real de amenintarea asta?

“La a treia abatere, va fi şters din listele electorale.” – pai mai bine fac asta din prima, dar na , trebuie sa mai scoata ceva bani de la populatie ca nu le-a ajuns saracutilor pana acum cat ne-au furat.

Acum urmeaza o parte zic eu mai mult decat okay

Pentru cei care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului, proiectul celor doi dă posibilitatea votului pe liste electorale speciale, iar cei care nu au chef să-şi dea votul niciunuia dintre candidaţi vor putea să exercite un vot negativ, adică “împotriva” tuturor candidaţilor. “ – ultima parte este intradevar o chestie okay. Nu ai cu cine sa votezi, votezi negativ si aia e, dar tot nu au cum sa transforme votul dintr-un drept intr-o obligatie.

Chiar daca mi se da oportunitatea sa votez negativ, eu personal, nu ma voi prezenta la urne. De ce? Pentru ca vreau sa ma duc sa votez pentru ca asta simt, nu pentru ca statul imi ia cu japca un drept care este prezent in Constitutie si pe care nimeni si nimic nu o sa mi-l ia, sau poate ca da, dar doar printr-o revizuire a acesteia.

Pana atunci drepturile noastre raman acolo, negru pe alb, iar noi suntem cei care decidem daca vrem sa ni le exercitam sau nu.

Lasă un comentariu

Oana Photography

Cum trece timpul…

mai 2024
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Stats

  • 3.388 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 613 abonați.

Bloguri, Bloggeri si Cititori

all blogs